Het opzetten van een webshop is vaak gemakkelijk en snel geregeld. Toch zal je rekening moeten houden met een belangrijk aspect: veiligheid. Er zijn nog veel online winkels niet goed beveiligd tegen internetcriminaliteit. Hoe voorkom je dat privacy-gevoelige informatie van bezoekers op straat komt te liggen?

Houd je software up-to-date

Er zijn nog te veel webshops die gebruik maken van verouderde software. Het is in zo’n geval belangrijk dat je dit up-to-date houdt, zodat je webshop veilig blijft draaien. Hierdoor verklein je de kans op beveiligingslekken. Wanneer hackers een lek weten te vinden in veelgebruikte software, zullen ze er alles aan doen om het systeem te infecteren. Op die manier kunnen ze klantgegevens verkrijgen of je webshop uit de lucht halen. Zorg er dus voor dat je altijd gebruik maakt van de nieuwste versie van de software en controleer regelmatig op updates.

Maak gebruik van de nieuwste internetstandaarden

Op basis van internationale afspraken worden gegevens tussen verschillende computers uitgewisseld. Deze afspraken worden ook wel internetstandaarden genoemd. De oorspronkelijke internetafspraken schieten inmiddels tekort in beveiliging. Om die reden zijn er nieuwe internetstandaarden die bijdragen aan het voorkomen van cybercriminaliteit. De moderne internetstandaarden die Domeinbalie.nl aanbiedt zijn:

  • DNSSEC: domeinnaambeveiliging
  • SPF, DKIM en DMARC: om veilig te kunnen mailen

DNSSEC haalt de kwetsbaarheden uit het DNS. Standaard staat DNSSEC ingeschakeld bij Domeinbalie.nl voor jouw domeinnamen. DKIM en SPF zijn authenticatiemethodes waarbij de ontvangende server kan controleren of de mail ook daadwerkelijk van jou afkomstig is. Hoe je een DKIM- en SPF-record instelt lees je op onze helppagina.

Kies voor een SSL-certificaat

Wanneer je een webhosting-pakket afneemt bij Domeinbalie.nl beschikt je website standaard over een Basis SSL-certificaat. Deze layer zorgt ervoor dat informatie versleuteld wordt verstuurd en aankomt tussen de gebruiker en de website, zodat kwaadwillende deze informatie niet kunnen onderscheppen. Dit basis SSL-certificaat is te herkennen aan HTTPS:// in de adresbalk.

Een basis-SSL is een prima certificaat voor een persoonlijke blog of informatiepagina, maar wanneer je ook klantgegevens opslaat doe je er goed aan om een uitgebreider certificaat te nemen. In sommige gevallen is dit zelfs bij de wet verplicht. Ben je geïnteresseerd in een SSL certificaat van Domeinbalie.nl? Kijk dan hier welk certificaat voor jouw situatie het beste is.