Vanaf vandaag is het mogelijk om jouw .dev-domeinnaam te registeren. Dit is de nieuwe extensie gericht op ontwikkelaars en technologie.

Lange tijd gebruikte Google de .dev-extensie enkel intern, maar vanaf nu is het voor iedereen mogelijk om ook zo’n .dev domeinnaam te registreren. Verschillende grote bedrijven zoals Mozilla, Netflix en Slack hebben hun .dev-domeinnaam al vastgelegd.

.dev is een afkorting van developer (ontwikkelaar) of developing (ontwikkeling). De extensie richt zich hiermee dus vooral op ontwikkelaars en programmeurs. De extensie kan echter ook interessant zijn voor schrijvers of architecten.

Welke voorwaarden zijn er voor de registratie van .dev?

Wil je een website tonen op je .dev-domeinnaam? Dan is een HTTPS-verbinding vereist. Je bent dus verplicht om een SSL-certificaat te installeren op je domein wanneer je een website wilt tonen op jouw .dev-domein. Op browserniveau wordt je website namelijk gepusht naar HTTPS. Wanneer je niet beschikt over een SSL-certificaat, zal je website ook niet zichtbaar worden.

Heb je nog geen SSL-certificaat? In alle hosting-pakketten van Domeinbalie.nl bieden we een gratis BasicSSL aan. Bekijk onze pakketten.

Ja, ik wil een .dev-domeinnaam!

Vanaf nu kun je dus hier jouw .dev-domeinnaam registreren. Als je deze in combinatie aanvraagt met één van onze webhosting-pakketten ontvang je 50% korting op de registratiekosten van €25,90 per .dev-domeinnaam per jaar (excl. BTW).

Registreer jouw .dev domeinnaam in combinatie met een webhosting-pakket (inclusief SSL certificaat) en ontvang 50% korting op de jaarlijkse registratiekosten van je .dev-domeinnaam. Daarmee heb je al een .dev domeinnaam, website via SSL en e-mailadres vanaf €60,35 per jaar (excl. BTW).