Gisteren maakte Cloudflare bekend dat er zich een incident heeft voorgedaan op hun platform. Als gevolg hiervan is er volgens Cloudflare “mogelijk vertrouwelijke informatie van websites publiekelijk toegankelijk geweest”. Meer informatie over dit incident lees je op https://blog.cloudflare.com/incident-report-on-memory-leak-caused-by-cloudflare-parser-bug/.

Cloudflare heeft al het mogelijke gedaan om dit probleem te verhelpen en de impact te minimaliseren. Onderzoek naar mogelijk gelekte data heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd opgeleverd.

Hoewel het de verantwoordelijkheid is van Cloudflare om haar gebruikers hierover zo goed mogelijk te informeren, leek het ons gepast om je hier als klant van Domeinbalie.nl op te wijzen. Mocht je website getroffen zijn door dit lek, dan ontvang je een mail van Cloudflare met meer informatie.

De door Cloudflare beschikbaar gestelde informatie geeft geen aanleiding tot vervolgstappen. Wel herinnert dit incident aan het belang van goede beveiliging. We adviseren je dan ook om

  • wachtwoorden regelmatig te wijzigen (dat kan in dit geval zeker geen kwaad);
  • te kiezen voor moeilijke wachtwoorden met kleine letters, hoofdletters, getallen en leestekens;
  • voor verschillende online diensten verschillende wachtwoorden te gebruiken.

Mocht je nog vragen hebben na aanleiding van dit incident bij Cloudflare, neem dan gerust contact met ons op.