Maak je gebruik van onze webhosting-service? Daar zijn we niet alleen blij mee, maar dan hebben we ook nog nieuws voor je: Misschien verhuist jouw website dan wel naar onze nieuwe infrastructuur! We zijn drug bezig met het verbeteren van onze webhostingdienst om je zowel nu als in de toekomst de beste service te kunnen bieden. Daarom verhuizen we de komende tijd alle webhostingpakketten die staan op de servers S008, S009, S010 en S011 naar onze nieuwe infrastructuur.

Wat gaat er precies gebeuren?

De webhostingserver S008 t/m s011 worden binnenkort volledig uitgefaseerd. Dit betekent dat je website zal worden gemigreerd naar een nieuwe webhostingserver. Dit betekent:

  • Een snellere server en dus snellere website
  • PHP versie 5.6, 7.0 en 7.1
  • Gratis Basis SSL-certificaat voor je domeinnaam
  • Een beter beveiligde verbinding

De migratie van je website zal de komende maanden plaatsvinden. Je wordt uiteraard per e-mail geïnformeerd over wanneer de migratie begint en wanneer deze is afgerond. In deze mail staat ook op welke nieuwe server je website komt te staan. Het gehele proces duurt ongeveer 5 á 10 minuten. Gedurende die tijd kan je website korte tijd onbereikbaar zijn. In die tijd kun je mogelijk ook geen nieuwe e-mail ontvangen of versturen. Binnenkomende e-mails gaan niet verloren.

Is het voor jou belangrijk dat we het moment van de migratie met je afstemmen? Neem dan contact met ons op.

Welke voorbereidingen moet ik treffen?

Domeinbalie.nl heeft voor jou de nodige voorbereidingen getroffen om de migratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo worden alle DNS-instellingen voor je aangepast en wordt alles automatisch overgezet. Je hoeft zelf dus niets te doen. Daarop zijn twee uitzonderingen:

  • Gebruik je ook de e-maildienst die aan je webhostingpakket is gekoppeld? Je moet er rekening mee houden dat de server van je e-mailaccount gewijzigd moet worden, als deze gekoppeld is aan je webhostingpakket. Om te zorgen dat je e-mail kan blijven sturen en ontvangen, adviseren we je in dat geval op het moment van de migratie de server te wijzigen van de oude naar de nieuwe server. Als de migratie is afgerond ontvang je een mail waarin ook de nieuwe server is opgegeven. Deze server kun je toevoegen aan de ingaande en uitgaande mail.
  • Maak je gebruik van een extern nameserverprofiel? Dan vragen wij je tijdens de migratie de A-records te wijzigen naar het nieuwe IP-adres. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan raden we je aan voor de migratie contact met ons op te nemen.

Wat ga ik er van merken?

We streven ernaar om de migratie van je website vlekkeloos te laten verlopen. Je zult er dan ook niet veel van merken. We adviseren je wel om na de migratie je websites te controleren of deze goed werken en in het uitzonderlijke geval dat dit niet het geval is contact met ons op te nemen.

Heb je nog vragen? Laat het ons weten! Je kunt ons bereiken per e-mail op service@domeinbalie.nl, telefonisch op 020-4118845 of op Twitter via @Domeinbalie.